Saturday, December 18, 2010

BERTEMU KEMBALI


Sudah lama rasanya saya tidak mengemas kini blog ini dan rasanya juga sudah lama tidak menulis. Untuk bermula juga sudah semakin liat dan malas. ketandusan idea serta sudah kontang pemikiran untuk dicanangkan di sini. Namun apalah ertinya sebuah blog kalau hanya sekadar memaparkan cerita cerita lama dan sudah basi tanpa ada input input terkini untuk dikongsi bersama.

Mungkin juga salah satu sebab pudarnya minat menulis di blog keranan terlalu sibuk dengan cerita cerita santai di Facebook serta leka melayan karenah rakan rakan di facebook. Kali ini saya meluangkan sedikit masa sambil minum Kopi O di Old Town White Cofee di brickfield dalam sesi memanaskan badan. Saya akan kembali menulis dan mengupas apa yang termampu dan teridea dalam benak saya.

Idea tak semestinya menarik. Kupasan tak semestinya perkara penting tapi cukup sekadar untuk dikongsi bersama. Saya percaya ramai pembaca juga mencari kelainan dari masa ke semasa. Ada orang suka berada di Facebook berjam jam lamanya. Ada orang hanya sekadar singgah di Facebook untuk menjengok rakan rakan dan kemudiannya kembali ke blog.

Di Blog banyak ceritanya dan di facebook juga banyak ceritanya cuma yang mana terbaik menjadi pilihan pengunjung. Tanpa pengunjung setiap tulisan tidak memberi apa apa makna dan tiada tulisan pengunjung juga akan beralih arah. Ini sebenarnya yang cuba kita leraikan agar kedua duanya berkait rapat dan berkerjasama antara satu sama lain.

wallahuaalam

Edy
Old Town White Cofee
Brickfield
19 December 2010

No comments:

Post a Comment

tinggalkan komen anda di sini agar kita dapat berkongsi maklumat dan pandangan